Skip to content

Jag lär mig svenska 🇸🇪

Jag brukade skriva på den här bloggen på nederländska. Nu är det mest på engelska, men undantagsvis är det här blogginlägget på svenska.

I september 2020 började jag lära mig svenska på kvällsskolan i Aalst. Varför? Det finns flera anledningar:

  • Jag spelar nyckelharpa, ett typiskt svenskt musikinstrument. Jag går på kurser hemma och utomlands, ofta från svenska lärare. Det var så jag lärde känna människor i Sverige och då är det bra att prata lite svenska för att hålla kontakten online.
  • När man slår upp något på nätet om nyckelharpa är det ofta på svenska. Jag har också en underbar bok “Nyckelharpan – Ett unikt svenskt kulturarv” av Esbjörn Hogmark och jag vill kunna läsa den och inte bara titta på bilderna.
  • Jag tycker att Sverige är ett vackert land som jag kanske vill besöka någon gång. Norge också, och där talar man en märklig dialekt av svenska. 😛
  • Jag vill gå en kurs på Eric Sahlström Institutet i Tobo någon gång. Då skulle det vara bra att förstå lärarna på deras eget språk.
  • Jag gillar språk och språkinlärning! Det håller min hjärna fräsch och frisk. 😀

And if you didn’t understand anything: there’s always Google Translate!

Leave a Reply